Odottavaisin mielin kohti talvea.

23.11.2022

Syksy ja alkutalvi on mennyt suunnitelmien mukaan ja olosuhteet ovat suosineet tiimin leireillä. Terveenä on pysytty ja kovaa harjoiteltu. Nyt näyttäisi siis siltä, että talvella päästään oikeasti näkemään mihin me pystymme. Toivotaan, että viimeistelyt onnistuu ja saadaan terveenä kisata koko talvi. Talven ensimmäisissä karsinta- ja treenikisoissa on ainakin ollut selviä merkkejä kehityksestä. Toivotaan, että kaikki tiimimme urheilijat saavat mahdollisuuden näyttää osaamistaan myös kansainvälisissä kisoissa ja tehdään siellä sitten niitä huippuvetoja!

Tero:

Olen erittäin kiitollinen kaikille yhdistyksen tukijoille ja mukana olijoille, että olemme saaneet 1,5 vuodessa kehitettyä näin ammattimaista ampumahiihtovalmennusta järjestävän toimijan. Mieli ennen kisakautta on paljon luottavaisempi kuin ennen. Harjoituskaudella en joutunut tinkimään harjoittelun laadusta valmennuksen ollessa aina apuna. Tällä on valtava merkitys tällaisessa lajissa, missä teknistä suorittamista täytyy tarkkailla koko ajan kehittymisen edistämiseksi.

Tavoitteet ovat korkealla alkavaan maailmancup kauteen ja heti ensimmäisenä startataan kotistadionilla Kontiolahdella. Pyritään saamaan heti hyvä vauhti päälle ensimmäisestä kisasta lähtien ja jätetään sakkoringin kiertäminen muille. Tervetuloa kaikki kannustamaan!

Otto-Eemil:

Omalta osaltani kisakausi alkoi kahdella kelvollisella karsintakisalla. Syksyn aikana minulla on ollut oireita ylirasituksesta kovan harjoitusjakson jälkeen, mutta fiilis on mennyt lumilla jatkuvasti parempaan suuntaan. Nousujohteisessa vireessä onkin mukava lähteä ensimmäisiin ibu cup-kilpailuihin Idreen. Siellä odotan hiihto- ja ammuntavireen paranemisen jatkuvan. Tiukka neljän kisan rutistus Idressä nostaa myös kuntoa hyvin kauden jatkoa ajatellen!

Ville-Valtteri:

Kausi alkoi osaltani lupaavasti Kontiolahden gp-kilpailuissa. Hiihtovauhtini yllätti positiivisesti ottaen huomioon hankalan harjoituskauden. Seuraavaksi kilpailen Idressä IBU-Cupissa. Sieltä odotan hyviä ammuntoja ja sitä kautta hyviä sijoja. Idren jälkeen matka jatkuu toivottavasti Italiaan seuraavaan IBU-Cupiin.

Aapo:

Kausi alkoi omalta osaltani positiivisissa tunnelmissa Kontiolahden näyttökisoissa, kun sijoituin kuudenneksi uran ensimmäisen nolla ammunnan siivittämänä. Valitettavasti toisen päivän epäonnistuminen penkalla vesitti mahdollisuuden päästä Idren IBU-cup kilpailuihin. Haastavan viime kauden jälkeen oli kuitenkin äärimmäisen tärkeää saada kaksi ehjää suoritusta heti alkukaudesta. Tällä hetkellä kilpaileminen tuntuu taas mukavalle ja seuraavia kisoja odottaa taas innolla! Lyhyen treenijakson jälkeen kisakausi jatkuu 3 - 4.12 näyttökisoilla Ridnaun Ibu-cupiin, yritetään siellä onnistua kaikilla kaikilla osa-alueilla!


Toivotaan, että kilpailukausi jatkuu hyvissä merkeissä ja saadan koko tiimille onnistumisia kansainvälisissä kisoissa!

Terveisin,

Aapo, Otto-Eemil, Tero ja Ville-Valtteri 
Anatolii, Otto-Eemil ja Tero Muonion lumisissa maisemissa leirillä.
Anatolii, Otto-Eemil ja Tero Muonion lumisissa maisemissa leirillä.