Puheenjohtajan terveiset

23.11.2022

Hyvät PKAHT:n jäsenet

Tiimin kilpailukausi käynnistyi lupaavasti

Ampumahiihdon maailmancupin ja IBU Cupin katsastuskilpailut käytiin Kontiolahdella 12.-13.11.2022. Kilpailumatkana miehillä oli pikakilpailu 10 km ja naisilla 7,5 km. Sakkokierrosta ei käytetty vaan ohilaukauksesta tuli 25 sekunnin lisäaika. Tero Seppälä oli tähän aikaan harjoitusleirillä Muoniossa.

Miesten sarjassa ensimmäisenä päivänä Aapo Erkkilä oli kuudes nolla-ammunnalla. Otto-Eemil Karvinen yhdeksäs (kolme sakkoa) ja Ville-Valtteri Karvinen kymmenes kolmella sakolla. Toisena päivänä Ville-Valtteri oli kolmas yhdellä sakolla häviten voittajalle kahdeksan sekuntia ja Otto-Eemil kuudes kahdella sakolla häviten voittajalle 47 sekuntia. Aapo Erkkilälle sattui huono päivä ammunnan osalta, sakkoja tuli viisi ja sijoitus painui kymmenen huonommalle puolelle.

Kisojen perusteella IBU Cupiin valittiin Otto-Eemil Karvinen ja Ville-Valtteri Karvinen. Kisat osoittivat sen, että jokainen hiihtäjä oli kehittynyt selvästi viime kaudesta.

Nuori, loppuvuodesta 17 vuotta täyttävä Inka Hämäläinen oli naisten sarjassa 13.11. neljäs kahdella sakolla. Hiihtoajoissa hän oli kolmas 40 sekuntia Nastassia Kinnusen ja 13 sekuntia Erika Jänkän takana. Suvi Minkkinen jäi Inkasta 2 sekuntia ja Venla Lehtonen 16 sekuntia. Inka valittiin IBU Cup -joukkueeseen. Häntä ei vielä voitu valita maailmancup -joukkueeseen, koska IBU Cupissa on saavutettava tulosraja, joka oikeuttaa pääsyyn maailmancupiin.

Tero Seppälä osallistui samaan aikaan Oloksen Tykkikisoihin hiihtäen 15 km Perttu Hyvärisen kanssa samaa vauhtia, eroa Iivo Niskaseen tuli 56 sekuntia. Viime lauantaina Tero osallistui Saksan ja USA:n joukkueen tarkkailukilpailuun tullen toiseksi nolla-ammunnalla voittajasta 10 sekuntia jäljessä.

Ampumahiihdon maailmancup alkaa Kontiolahdella 29.11. seuraavalla ohjelmalla:

- tiistai 29.11. klo 14.15 miehet normaalikilpailu 20 km

- keskiviikko 30.11. klo 14.15 naiset normaalikilpailu 15 km - torstai 1.12. klo 12.00 viesti miehet 4x7.5 km, klo 14.35 viesti naiset 4x6 km

- lauantaina 3.12. klo 11.45 pikakilpailu miehet 10 km, klo 14.45 pikakilpailu naiset 7,5 km

- sunnuntaina 4.12. klo 13.15 takaa-ajo miehet 12,5 km, klo 15.15 takaa-ajo naiset 10 km Takaa-ajoon pääsee pikakilpailun 60 parasta.

IBU Cup Ruotsin Idressä seuraavalla ohjelmalla:

- tiistai 29.11. klo 11.30 naiset pikakilpailu 7,5 km, klo 15.00 miehet pikakilpailu 10 km

- keskiviikko 30.11. klo 11.30 naiset takaa-ajo 10 km, klo 14.00 miehet takaa-ajo 12,5 km

- lauantaina 3.12. klo naiset normaalikilpailu 15 km, klo 14.30 miehet normaalikilpailu 20 km

- sunnuntai 4.12. klo 11.30 naiset pikakilpailu 7,5 km, klo 15.00 miehet pikakilpailu 10 km

Tästä se käynnistyy neljän kuukauden talven 2022-2023 kilpailukausi. Tuloksia voi seurata IBU:n sivuilta. Tänä kautena myös IBU-cupista lähetetään live-lähetystä osoitteesta: https://www.eurovisionsports.tv/ibu/