Urheilijoiden harjoituskauden kuulumiset

18.8.2023

Treenikausi lähestyy puoltaväliä ja on aika tehdä katsausta, miten treenit ovat edistyneet. Kuulumisia kirjoittaessa olimme koko tiimin voimin Vuokatissa leirillä. Vuokattiin on tehty uutta vaativaa rullarataa ja sen perässä tulimme tänne tekemään hyviä harjoituksia mäkisille reiteille. Elokuun puolivälissä vuorossa ovat ampumajuoksun SM-kisat. Siellä lähdetään taistelemaan mitaleista Suomen muita ampumahiihtäjiä vastaan. Ryhmän treeneissä on pyörinyt tuttu nelikko ja treeneissä vierailemassa on käynyt 3 poikaa, joista kenties saadaan vielä jopa tänä syksynä ryhmään täydennystä.

 

Tero


Kesä- ja heinäkuun harjoittelin kotona Kontiolahdella Anatolin valvovan silmän alla. Kesäkuu on aina aika rankan tuntuista, kun aletaan kunnolla hommiin kevään huilikauden jälkeen. Ensimmäinen kolmen viikon kotileiri päättyi juhannusaattona Kolin treeniin. Kova pätkä oli ja juhannuksen saikin huilailla ja keskittyä syömään herkkuja.

Heinäkuun kolmen viikon leiri oli jo paljon paremman tuntuista menoa ja pystyimme tekemään rankempia harjoituksia. Uusi aseen tukki saapui myös minulle ja ammuntaa onkin sen jälkeen ’’viilattu’’ ja reenattu tehostetusti. Hyvältä hankinnalta vaikuttaa ainakin vielä.

Juhannuksen jälkeisellä viikolla teimme ensimmäiset kuntotestit tälle kautta ja heinäkuun viimeisellä viikolla toisen kerran. Uutena asiana harjoitusrunkoomme on tullut kerran kuussa kevyellä viikolla tehtävät kontrollitestit seuraamaan kehittymistä ja palautumista leirijaksoilta.

Testeinä ammuntatestit, 3000m juoksutesti ja rullahiihto nopeustestit sauvoittahiihtäen sekä tasatyönnöllä. Testipatteristo vaikuttaa kyllä hyvältä ratkaisulta ja mukava saada dataa, että tietää treenin toimivan. Jokaisen leirin aikana pyrimme pitämään myös leirikisan, sillä kisasuoritus on aina kuitenkin paljon enemmän paineistava tilanne kuin treeni ja näin ollen se tuo hyvää harjoitusta talveen.

 

Aapo

Tähän mennessä harjoituskausi on sujunut hyvin ja nousujohteisesti. Erityisesti heinäkuun kotileiri Kontiolahdella onnistui todella hyvin. Vaikka leiri oli fyysisesti ja ammunnallisesti raskas, palautui harjoituksista hyvin ja samat tutut harjoitukset alkoivat tuntua jo napsun verran helpommilta. Kehitys näkyi myös kaikissa leirin jälkeisissä testituloksissa. Toivottavasti hyvä meno jatkuu myös loppukesän ja alkusyksyn treeneissä sekä kisoissa.

Viime vuoteen verrattuna pienet muutokset harjoitusohjelmaan ovat toimineet hyvin, voimaharjoittelun erilainen jaksottaminen on mahdollisesti pitänyt harjoittelun yhä tuottavampana ja kropan paremmin iskussa. Testikisat leirien lopussa ovat toimineet hyvinä kovina harjoituksina ja kertoneet tärkeää tietoa, missä tilanteessa tällä hetkellä ollaan sekä ammunnan että fysiikan suhteen. Seuraava tilaisuus näyttää osaamistaan on ampumajuoksun SM-kisat, kisat toimivat hyvänä rasituksenalaisen ammunnan ja fyysisen kunnon tarkastuspisteenä kohti syksyä.

 

Ville-Valtteri

Kesäkuu harjoiteltiin poikien kanssa porukalla Kontiolahdella. Kehitystä itsellä tuli ampumapaikkatoiminnassa sekä voimassa. Leiri sujui kokonaisuudessaan hyvin ja se antoi hyvän pohjan heinäkuun tulevalle leirille.

Heinäkuun alussa lennettiin Livignoon, Italiaan Oton kanssa ja harjoiteltiin noin 1800-3000 m korkeudessa kolme viikkoa. Korkeanpaikan leiri sujui osaltani erinomaisesti. Fysiikka harjoittelua tuli määrällisesti paljon, noin 25 tuntia per viikko. Leirillä tuli paljon pitkiä vaelluksia ja suurimmaksi osaksi leiri painottui muutenkin aerobiseen harjoitteluun. Ammunnan määrä laski hieman, mutta Livignon tuulisella penkalla tuli hyviä harjoituksia vaikeissa olosuhteissa.

 

Otto-Eemil

Kesä on hurahtanut nopeasti treenien parissa. Keväästä lähdettiin rakentamaan kuntopohjaa maltillisesti ja se prosessi on jatkunut nousujohteisesti tähän päivään saakka. Ennen heinäkuun korkeanpaikanleiriä tehtiin porukalla kontrollitestit Kontiolahdella, ja siitä sitten määräharjoittelun pariin Italiaan. Italian leiri oli erittäin onnistunut, vaikka olin pari ensimmäistä päivää leiristä pienessä flunssassa. Siitä onneksi toivuin nopeasti ja sain kaksi ja puoli viikkoa hyvää harjoittelua. Erityisesti sykkeet ovat reagoineet hyvin harjoitteluun, mikä kertoo, että treenit ovat menneet oikealla tavalla perille. Nyt sitten ollaankin jo viikon verran leireilty Vuokatissa koko teamin voimin. Homma etenee hyvin kohti tärkeitä syksyn leirejä ja treenejä.

 

Hyvää loppukesää kaikille!

-Aapo, Otto-Eemil, Tero ja Ville-Valtteri

Veljekset Karvinen Livignossa
Vaihtelevat sääolosuhteet eivät Vuokatissa haitanneet menoa.