Urheilijoiden kuulumisia kesäkuussa 2022.

23.6.2022

Hei tukijat!

Uusi harjoituskausi on jo pitkällä ja ensimmäiset sata treenituntia ovat jo kasassa. Menneen kauden jälkeen pidimme Anatolin johdolla useamman palaverin, jossa mietimme missä viime kaudella onnistuimme ja missä voisimme onnistua paremmin. Ensimmäinen kausi uuden valmentajan kanssa on aina oppimista ja vaikka kehitystä tapahtui kaikilla urheilijoilla, jäi vielä tuloksissa reilusti parannettavaa. Yksittäinen suurin haaste kauden aikana olivat sairastelut, mistä kuntoutuminen kesken kiivaan kisakauden oli haastavaa. Luotto valmennukseen ja treeniohjelmiin ovat edelleen korkealla, sillä menneellä kaudella urheilijat olivat kuitenkin jossain kohtaan elämänsä parhaassa kunnossa.

Uuden kauden suunnitelmat saimme valmiiksi jo huhtikuun alussa. Ryhmäkokoonpanossa tapahtui pieniä muutoksia: Ville-Valtteri Karvisen liittyessä tiimiin ja Heikki Laitisen jatkaessa harjoittelua ryhmän ulkopuolella. Viime kauteen verrattuna pääsimme aloittamaan harjoittelun Anatoliin johdolla jo toukokuussa. Ampumapaikkatoimintaa on tullut jo sen vertyä tehtyä, että kyynärpäät ja polvet ovat kaikilla ruvella. Alkukauden aikana voimatasojen kehittyminen on näkynyt konkreettisesti vetolaitteiden narujen alkaessa katkeilla viime viikkoina. Tänä kautena harjoittelemme Kontiolahden, Pärnävaaran ja Kolin lisäksi myös Imatralla ja syys-lokakuussa suuntamme viime kauden hyvien kokemuksien perusteella taas Keski-Eurooppaan korkeanpaikanleirille.

Teidän tukijoiden avulla huipputason ampumahiihtovalmennus on mahdollista täällä Pohjois-Karjalassa. Meidän valmentamisemme lisäksi Anatoli on ehtinyt myös auttaa ja opastaa muutamia huipulle tähtääviä paikallisia nuoria ammunnan saloihin. Tästä on saatu hyvää palautetta ja pyrimme jatkamaan tätä toimintaa, jotta suomalaisella huippu ampumahiihdolla on myös tulevaisuutta. Uusi tiimivaatetus on tilattu ja kohta saadaan teidän kaikkien uusien ja vanhojen tukijoiden logot paremmin esille!

Mikäli haluatte seurata harjoitteluamme tarkemmin, yhdistyksen Instagram-sivuille päivittyy materiaalia treeneistä.

Hyvää juhannusta ja kesää toivottaen,

Otto-Eemil, Ville-Valtteri, Tero ja Aapo

Ampumahiihto, kesharjoittelu. Tiimin ryhmäkuva. Otto-Eemil, Ville-Valtteri, Tero ja Aapo.
Otto-Eemil, Ville-Valtteri, Tero ja Aapo ryhmäkuvassa.