Urheilijoiden kuulumisia lokakuussa 2021.

12.10.2021

Hei tukijat!

Kesä on vaihtunut syksyyn ja harjoittelu kohti talven kisoja jatkuu. Tästä kiitos kuuluu teille uusille ja vanhoille tukijoille, Teidän tuellanne olemme pystyneet yhä tehokkaampaan ja ammattimaisempaan harjoitteluun.

Kesän SM-kilpailut (27.8–29.8 Ampumajuoksu ja 11.9–12.9 Rulla-ampumahiihto) sujuivat tiimiltämme kokonaisuudessaan hyvin, tuloksena kahdelta kisaviikonlopulta oli 8 henkilökohtaista mitalia ja 2 viestimitalia. Suoritukset jättivät sopivasti nälkää ja kasvattivat motivaatiota entisestään syksyyn harjoitteluun.

Kisojen jälkeen suuntasimme korkeanpaikanleirille Itävallan Obertilliachiin (13.9–26.9), joka oli samalla tiimin ensimmäinen leiri. Valmentajamme Anatolii Khovantsevin valvovan silmän alla treenit sujuivat hyvin ja opimme uutta korkeanpaikanharjoittelusta, sekä miten keho reagoi ja palautuu erilaisista harjoituksista. Palautumista kontrolloimme mittaamalla aamuisin veren laktaattipitoisuus, jota vertasimme omiin tuntemuksiimme. Uusittu rullarata ja ympäröivät vuoret tarjosivat loistavat olosuhteet niin rullahiihtoon kuin vaelluksille. Säiden suosiessa oli leiri kerta kaikkiaan onnistunut.

Anatolii on tuonut harjoitteluumme kesän ja syksyn aikana uusia linjauksia ja harjoitteita. Harjoituksiin on tullut enemmän sisältöä edellisvuosiin verrattuna. Voima- ja lihaskestävyysharjoitusten määrät ovat kasvaneet, olemme tehneet pitkiä sauvoittaluistelu ja tasatyöntöharjoituksia sekä hyödyntäneet ahkerasti vetolaitetta ylävartalon voima- ja kestävyysominaisuuksien kehittämiseksi. Uskomme, että tehty työ näkyy hiihtoladulla parempana jaksamisena. Ampumaharjoittelussa kylmäharjoittelun eli ilman panoksia tehtävän harjoittelun määrä on kasvanut, tällä pyritään luomaan onnistuneita suorituksia ilman painetta osumisesta ja pohjia varsinaiselle ampumaharjoittelulle. Ampumanopeuteen ja erityistesti ensimmäiseen laukaukseen on kiinnitetty huomiota. Kehitystä on tapahtunut sekä, ampumavarmuudessa että ampumanopeudessa.

Tällä viikolla pääsemme jo kaivamaan hiihtovälineet esille ja aloittamaan hiihtokauden Kontiolahdella. Kisakausi starttaa jo kuun lopussa Vuokatissa. Marraskuun alussa kilpaillaan Kontiolahdella, jonne Te tukijat olette enemmän kuin tervetulleita seuraamaan kisoja ja tapaamaan meitä urheilijoita kilpailutunnelmissa. Näiden kilpailujen perusteella valitaan joukkueet kauden ensimmäisiin kansainvälisiin kisoihin, tavoitteemme on, että koko tiimi tulee valituksi edustustehtäviin.

Hyvää syksyä toivottaen ja lunta odottaen,

Tero, Heikki, Aapo ja Otto-Eemil

Ampumahiihto, kesäharjoittelu. Tiimi ryhmäkuvassa harjoituksen jälkeen. Tero, Otto-Eemil, Anatolii, Heikki ja Aapo.
Tiimi Obertilliachin stadionilla onnistuneen harjoituksen jälkeen. Kuvassa vasemmalta Tero, Otto-Eemil, Anatolii, Heikki ja Aapo.