Urheilijoiden kuulumisia tammikuussa 2023

7.1.2023

Hei kaikki tukijat ja hyvää alkanutta vuotta 2023!


Kansainvälisestä kilpailukaudesta ensimmäinen osa on takana ja on hyvä tehdä pientä yhteenvetoa alkukaudesta ja suunnata katseita jo alkuvuoden kisoihin. Alkukauteen mahtui monia hyvä suorituksia, mutta varmasti jokaisella urheilijalla jäi nälkää tuleviin kisoihin.


Maailmancupissa Tero sijoittui kolme kertaa 20 parhaan joukkoon, tehden erityisesti takaa-ajo kilpailuissa kovaa nousua yhä paremmille sijoille. Hochfilzenin takaa-ajossa taisteltiin viimeiseen ampumapaikkaan asti jopa neljännestä sijasta.
Karvisen veljekset tekivät tasaisia suorituksia alkukauden IBU-cupin kilpailuissa ja saalistivat pisteitä useissa kilpailuissa. Vaikka aivan huippusuorituksia ei vielä alkukauteen tullut, on perustaso ja tulosten tasaisuus parantunut selkeästi viime kaudesta.
Aapon alkukautta haittasivat merkittävästi selkävaivat ja joulukuun tärkeät näyttökisat jäivät kokonaan hiihtämättä. Tilanne on kuitenkin muuttunut paremmaksi ja selkäongelmat ovat tällä hetkellä ohi.


Maailmancup on parhaillaan käynnissä Slovenian Pokljukassa. Valitettavasti Tero sairastui flunssaan juuri ennen kisoihin lähtemästä ja vuoden ensimmäinen maailmancup viikko jää ainakin väliin. Toivotaan Terolle pikaista paranemista ja nopeaa paluuta takaisin kisoihin!
Ville-Valtterin kausi jatkuu Slovakian IBU-cupissa, jossa kilpailut ovat jo myös käynnissä. Ensimmäisestä kisasta tuloksena oli heti kauden paras sijoitus. Otto-Eemilin kansainvälinen kilpailukausi jatkuu todennäköisesti EM-kisoissa Sveitsin Lenzerheidessa. Aapon kausi jatkuu mahdollisesti Seinäjoen kansallisilla kisoilla tammikuun puolessa välissä.


Teron kuulumiset:
Alkutalvi maailmancupissa suoritettu kohtalaisin tuloksin. Paljon mahtui ongelmia ensimmäisiin kisoihin. Oma vire oli vähän hukassa ja siihen yhdistettynä aseeseen tulleet yllättävät ongelmat ja pienet suksihaasteet aiheuttivat paljon päänvaivaa. Kisojen välipäivät paiskittiin kovasti töitä, että saataisiin paketti kasaan ja onneksi ennen joulua sain jo muutaman onnistuneemman kisan, mikä auttoi löytämään taas rentouden ja
luottamuksen omaan hommaan. Joululoma tuli kuitenkin tarpeeseen ja on ollut erittäin tärkeä, kun sai ensin muutaman päivän ''nollata'' alkutalven pois mielestä ja sitten rakentaa Anatolin kanssa hommat paremmin kuntoon. Onneksi meillä on
tiimissä valmentaja, joka osaa korjata aseen- ja urheilijan teknisensuorittamisen ongelmat. Moni osaa paikantaa vian, mutta ne, jotka sen osaa korjata on aina harvemmassa.
Loppiaisena maailmancup jatkuu Slovenian Pokljukassa. Siellä on Suomalaiset ennenkin pärjänneet ja toivottavasti myös tänä vuonna! Menestyksekästä ja iloista uutta vuotta kaikille!


Otto-Eemilin kuulumiset:
Kansainväliset kisat lähti hyvin käyntiin marras-joulukuun vaihteessa Ruotsin Idressä. Kolmen pistesijan jälkeen iski pieni flunssa ja siirryin tervehtymisen jälkeen takaisin harjoittelun pariin. Kunto on hyvässä nousussa ja olen keskittynyt valmistautumaan EM-kisoihin Lenzerheideen täällä kotona Kontiolahdella
Anatolin kanssa.


Ville-Valtteriin kuulumiset:
Alkukausi IBU-cupissa meni aikalailla omalle tasolleni. Parin hyvän kisan ja kauden ensimmäisten pisteiden jälkeen oli mukava jatkaa harjoittelua kotona joulukuun ajan. Ibu-cup jatkuu osaltani tammikuun ajan Breznossa, jonka jälkeen Pokljukassa. Ensimmäinen kisa oli hyvä alku tälle rupeamalle, heti heittämällä pisteille ja hyvä suoritus, joten tästä on hyvä jatkaa. Anatoly sai joulutauolla ammuntani selkeästi paremmalle tasolle.


Aapon kuulumiset:
Omalta osalta kilpailukausi ei jatkunut halutulla tavalla vaan Kontiolahden Gp-kisojen jälkeen lievänä alkaneet selkävaivat pahenivat koko ajan ja kovavauhtisesta hiihtämisestä tuli miltei mahdotonta. Selkää yritin parhaani mukaan hoitaa takasin kisakuntoon, mutta tuntui ettei mikään kunnolla auttanut siihen. Harmitus oli kova, sillä harjoituksissa kunto tuntui olevan hyvässä nousussa ja ammunta parasta mitä koko urallani on ollut. Imatran näyttökisoissa kävin kohdistamassa ja tekemässä alkuverryttelyn, jonka aikana toisesta jalasta alkoi tunto katoamaan ja liikkuminen muuttui todella vaikeaksi, kisat jäivät siis hiihtämättä. Ennen joulua kävin osteopaatin luona, jonka jälkeen selkä on ollut selkeästi parempi ja paluu normaaliin harjoitteluun on ollut taas mahdollista. Kuitenkin uusi vastoinkäyminen tuli miltei heti ja sairastuin flunssaan joulukuun lopussa. Mahdollisuudet loppukauden kansainvälisiin kisoihin menivät joulukuun myötä, mutta on tässä talvea ja kilpailukautta vielä jäljellä tehdä hyviä tuloksia kotimaassa.


Hyvää ja menestyksekästä uutta vuotta kaikille!


Terveisin Aapo, Otto-Eemil, Tero ja Ville-Valtteri Ville-Valtteri Idren IBU-cupissa. Kuva: Per Danielsson
Aapo Vuokatin kisoissa. Kuva: Vitifilms