Urheilijoiden kuulumisia tammikuussa 2022.

7.1.2022

Hei tukijat!

Talvi on edennyt jo pitkälle ja tänne Pohjois-Karjalaan on saatu hyvin lunta hiihtoladuille. Harjoitusolosuhteet ovat siis loistavat joulun jälkeiseen kinkun sulatteluun ja loppukauden kunnon rakentamiseen. Joulukuun on tiimi ollut levittäytyneenä pitkin poikin Eurooppaa ja miehistöä on ollut maailmancupissa, ibu-cupissa ja kotimaan kisoissa. On tullut loistavia suorituksia ja sijoituksia ja tietysti, kuten huippu-urheiluun valitettavasti kuuluu, on myös haasteita ollut.

Alapuolelle on koottu tiimin urheilijoiden kommentteja omasta alkutalvestaan. 

Tero Seppälän kuulumiset

Alkutalvi on ollut erittäin onnistunut! Parhaimpana sijoituksena viides Östersundin takaa-ajossa ja monta kertaa 20 parhaan joukossa. Anatolin kanssa hiottu ammunta on ollut isossa roolissa mahdollistamassa menestystä. Hiihtovauhtiinkin on kesän kovilla lihaskestävyystreeneillä saatu selvästi lisää potkua. Onneksi teidän tukijoiden avulla saatiin Anatoli palkattua ja sitä myötä minut valmennettua huippukuntoon!

Heilli Laitisen kuulumiset

Kisakausi lähti hyvin liikkeelle, sillä voitin Suomen ampumahiihtoliiton katsastuskisoissa osallistumistani kolmesta kisasta kaksi sekä yhdessä jäin niukasti toiseksi. Toiseksi jääminen ei kuitenkaan harmittanut niin paljoa, sillä voiton siinä kisassa vei tiimiin kuuluva Otto-Eemil. Näiden kisojen myötä minut valittiin maailmancuppiin. Valitettavasti maailmancupissa en pystynyt hiihdollisesti parhaimpaani ja flunssaoireet alkoivat tulla esille. Östersundista tulin takaisin kotiin Suomeen, jossa flunssa oireet menivät pahaksi ja olinkin useamman viikon kipeänä. Joulun tienoilla kuitenkin pääsin jo hyvin harjoittelun makuun ja kuntoa saatiin rakennettua uudestaan kohti tammikuuta ja Oberhofin maailmancupia. Toivottavasti loppu kisakauden minä sekä koko tiimi pysyy terveenä!

Aapo Erkkilän kuulumiset

Alkukausi oli omalta osalta haastava, ja terveysongelmat vaikuttivat merkittävästi kilpailuissa suoriutumiseen. Eri asiantuntijoiden avulla saatiin ongelmia ratkottua ja kilpailusuoritukset ovat parantuneet kisa kisalta. Joulukuun näyttökisoissa Imatralla pystyin suoriutumaan jo lähelle omaa tasoani ja tuloksena oli sijoitukset 2. ja 4. Harmillisesti Vuokatin näyttökisat tammikuun kansainvälisiin kilpailuihin peruttiin kovan pakkasen myötä ja omaa positiivista virettä ei päässyt näyttämään. Tiimin muiden jäsenten suoriutumista kilpaillussa on ollut ilo seurata ja selkeästi kova työ tuottaa tulosta, tämä on tuonut toivoa omaan tekemiseen alkukauden haastavina aikoina. Jatketaan harjoittelua ja näytetään oma osaaminen seuraavissa kilpailuissa!

Otto-Eemil Karvisen kuulumiset

Erittäin onnistuneen syksyn myötä kisakausi alkoi lupaavasti, kun ensimmäisistä katsastuskisoista tuli kuudes sija ja seuraavana päivänä Heikin kanssa käydyn tiukan kamppailun jälkeen voitto. Kaksoisvoitto nostatti henkeä tiimissä! Harmittavasti en päässyt seuraavana viikonloppuna taistelemaan maailmancup paikasta sairastumisen vuoksi. Tämä sairastelu jatkuikin vuoden loppuun asti, mikä tietenkin pilasi myös ammunnallisesti hyvin sujuneet IBU-cupin kisat Ruotsissa ja Norjassa. Nyt olen vihdoinkin tervehtynyt ja harjoitellut jo pari viikkoa normaalisti. Seuraavan kerran kilpailen maastohiihdon nuorten SM-kisoissa 15. päivä, ja haen sitä kautta vauhtia seuraaviin näytön paikkoihin kohti kansainvälisiä kisoja.

Kisakausi jatkuu

Tammikuussa maailmancup kausi jatkuu Saksan Oberhofissa ja sillä mukana ovat yhdistyksen urheilijoista Tero ja Heikki. Aapo ja Otto-Eemil harjoittelevat vielä kotona Kontiolahdella Anatolin kanssa rakentaen kuntoa kohti tulevia näyttökisoja.

Toivotaan, että tiimin kisakausi etenee mallikkaasti ja saadaan hyviä sijoituksia kisoista! Hyvää uutta vuotta ja käykää stadionilla moikkaamassa, jos satutaan yhtä aikaa ladulle!

Terveisin,

Tero, Heikki, Aapo ja Otto-Eemil

Ampumahiihto, talviharjoittelu. Tiimin ryhmäkuva. Heikki, Aapo, Tero ja Otto-Eemil.
Heikki, Aapo, Tero ja Otto-Eemil ryhmäkuvassa.