Urheilijoiden syksyn kuulumiset Obertilliachin ja Ramsaun leiriltä

16.10.2023

Obertilliachin vuorille vaelluksen jälkeen.

Sulanmaan harjoittelukausi alkaa olla ohitse ja jo muutaman päivän päästä pääsemme aloittamaan hiihtoharjoittelun lumella Kontiolahdella. Kesän ja syksyn leiritys saatiin vietyä läpi suunnitellusti. Ainoa muutos oli, että lumella emme ole vielä hiihtäneet Keski-Euroopan leirillä vallinneiden lämpimien kelien vuoksi. Tästä ei kuitenkaan ollut haittaa, sillä kyllä kelpasi treenata vielä rullasuksillakin, kun aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja päivisin oli yli 20 astetta lämmintä. Lokakuu ei näköjään Itävallassa ole nimensä veroinen:D

Kohonneet hinnat leiripaikoissa haastoivat hieman leirityksen suunnitellussa, mutta kiitos mahtavien sponsoreidemme, hyvän suunnittelun ja omien säästöjen pitkä korkeanpaikanleirikin saatiin järjestettyä. Tällaiseen leiripakettiin ei esimerkiksi ampumahiihtoliitto ja hiihtoliitto tänä vuonna kyennyt kustannusten takia. Ulkomaan leireillä näkee paljon muiden maiden urheilijoita ja heidän tekemistään, tämä auttaa pysymään lajin kehityksessä mukana. Samalla reissulla Anatolin suhteilla hankittiin suoraan Itävallan suksitehtailta uusia suksia, joita kohta päästään testaamaan tositoimissa.


Teron kuulumiset

Kunto alkaa pikkuhiljaa rakentua kohti kisakautta. Terveenä olen säilynyt muuten hyvin, mutta syyskuun puolivälissä satutin vähän kylkeä Kontiolahden rullaradalla kaatumalla roskia täynnä olevassa laskussa. Pari viikkoa meni vain jalkoja treenaten ja se oli henkisesti aika tympeää aikaa, kun samaan aikaan panostesteistä selvisi, että aseeni piippu ei enää toimi toivotulla tavalla. No tämä aika onneksi selätettiin ja aseeseen tuli käytyä hakemassa uusi piippu Saksasta samalla, kun odottelin kyljen parantuvan.

Nyt olen päässyt takaisin normitreeneihin ja asekin on laitettu kuntoon, joten mieli on ihan uudella levelillä ja treeni puree uudella tatsilla! Kisoihin on vielä sopivasti aikaa, joten paras vire ehditään kyllä löytää pienistä haasteista huolimatta.


Aapon kuulumiset

Oma syksy on tähän mennessä ollut vaiherikas. Hyvin sujuneiden ampumajuoksun SM-kisojen jälkeen tuli sairastettua lyhyen aikavälin aikana pari flunssaa. Vaikka taudit eivät sinänsä olleet kovin pahoja ja pitkiä, kesti kuitenkin jonkin aikaa päästä hyvään harjoittelurytmiin ja kuntoon takaisin. Kuitenkin pitkälle korkeanpaikanleirille pääsin lähtemään kohtalaisen hyvässä tilassa ja täällä kroppa on reagoinut harjoitteluun hyvin. Tänä vuonna vietimme leirin alkuosan Itävallan Obertilliachissa, jossa ohjelmassa oli enemmän määräpainoitteista harjoittelua sekä lihaskestävyyttä rullaradalla, unohtamatta tietenkään ammuntaa. Loppuleiriksi siirryimme Ramsauhun, jossa keskityimme enemmän vauhdikkaampiin harjoituksiin.

Verrattuna viime vuoteen uskoisin fyysisen kunnon olevan parempi, toivottavasti tämä myös näkyy heti alkutalven kisoissa tuloksien muodossa. Leirin jälkeen suuntaan lyhyelle lomalle Ateenaan, jonka jälkeen matka jatkuu kohti Oloksen lumileiriä.


O-E:n kuulumiset

Syksy on jo pitkällä, mutta Itävallassa siitä ei ole ollut tietoakaan. Kelit ovat suosineet meitä täällä vuorilla, vaikka liian lämmön takia lumella hiihdot jäivät jäätiköllä hiihtämättä. Silti laadukas leiri takana muutoksista huolimatta. Omaa kuntoa pääsen analysoimaan heti Suomeen päästyäni keskiviikkona Jyväskylässä. Silloin luvassa suorituskykytestit KIHUlla. Samalla otetaan myös labrat, joista on mielenkiintoista tarkkailla korkeanpaikan vaikutuksia veressä. Näiden testien perusteella pitkälti suunnitellaan viimeisten viikkojen harjoitusohjelmat ennen ensimmäisiä kisoja. Toki leirin jälkeen ensimmäinen ja tärkein asia on palautua. Hyvältä siis näyttää ja tuntuu, ja vielä on hyvää aikaa kohottaa kunto parhaalle mahdolliselle tasolle ennen Kontiolahden GP-kisoja, jotka toimivat karsintana kansainvälisiin kisoihin.

 

V-V:n kuulumiset

Syksy on mennyt osaltani hyvin. Ennen korkeanpaikan leiriä tein parin viikon määräjakson, jonka huomasin toimivan erinomaisesti. Leiri on ollut onnistunut sekä hiihdon, että ammunnan suhteen. Harjoituskauden aikana ammuntaan on tullut selvästi parempi luottamus ja pikkuhiljaa sen huomaa jo kovemmassakin rasituksessa. Harjoituskunto on kehittynyt tasaisesti ja nyt aletaan ottamaan suorituskykyä esille kovemmilla harjoituksilla. Odotan innolla Kontiolahden GP-kisoja.


Nähdään ladulla!

-Syysterveisin Yhdistyksen pojat

Pojat matkalla Porzen huipulle, vuorenhuippu näkyy kuvassa vasemmalla.
Ramsaussa juoksulenkillä